recept

Foto: TV4
Antal portioner: 1
Ingredienser
2 2 st ägg
2 2 dl strösocker
50 50 g margarin, smält
2 2 dl vetemjöl
1 1/2 1 1/2 tsk bakpulver
Glasyr:
1-2 1-2 påsar mandelflis
3/4 3/4 dl strösocker
50 50 g margarin
1 1 msk vetemjöl
1 1 msk grädde eller mjölk
Ugn: 175°
Annons:
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och brödströ en liten kakform eller stekpanna. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner de övriga ingredienserna. Slå smeten i formen och grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter.
2. Blanda under tiden glasyren i en kastrull. Värm och rör tills fettet smält. Ta ur kakan ur ugnen, bred över glasyren och grädda ytterligare 5 minuter i övervärme
Kommentarer
Trackback