Del 1

Eftersom att denna bloggen är privat så kommer jag ha denna som min dagbok, kanske jag öppnar upp den en vacker dag så att ni kan få läsa den och ta del av mina tankar och händelser.
2009 så hände det något i min familj. Jag var då 12 år (skulle fylla 13), ett kaotiskt år. Ett år som jag idag kan tänka tillbaka på o som jag gärna vill dela med mig av.

År 2005 så föddes min systerdotter Thea som idag är 8 år , Theas mamma var då 17 år. Jag minns hur nyfiken jag var det va som att få en lillasyster. Jag gick o läste böcker på bibblan om hur det va att bli nybliven mamma och hur man skulle ta hand om bebisar osv. Då var jag 9 år och visste en hel del.
3 år senare så föddes Leo, när Leo föddes så kände jag direkt att "denna killen kommer bli speciell, speciell på sitt sätt". Min syster var då 20 år. Redan i 20årsåldern så kanske man inte ens har fått sitt första barn , jag skulle nog inte ha fått det. Men hon var tvåbarnsmorsa. Min syster började ändra sitt beetende , vad vi idag tror kan ha varit ngn form av förlossningsdeprission. Hon va ute mycket och träffade andra vilket ledde till att hon o barnens pappa bråkade mycket. Om inte annat så kände han en stor besvikelse över vad hon sysslade med bakom ryggen på han, detta gjorde att deras barn hamnade i kläm. Jag gick då i 6an och åkte till dom varje helg för att avlasta barnens pappa, jag brukade få veckopeng. Och ofta så gick en liten del av dom pengarna till mat till barnen. Då dom inte hade något jobb , syrran va ute o härjade med annat o barnens pappa inte mådde så bra. Leo låg mest i spjälsängen o blev bara tunnare o tunnare. Han var så blek o såg inte alls lycklig ut. Jag gjorde så gott jag kunde, idag när jag är 17 så kan jag ibland tänka att jag hade kunnat göra många saker annorlunda. Men jag var 12 år! Hur många 12åringar har ens bytt en blöja, gjort välling, nattat barn? Som tur är var Leo en väldigt snäll o lugn bebis.
Varje Söndag som jag åkte därifrån hade jag en klump i magen och jag utvecklade ett stort kontrollbehov. Får barnen mat? har deras pappa bytt blöja? Har Leo fått komma upp ur spjälsängen? Får dom komma ut?. Mycket spekulerade i min hjärna.

Fortsättning följer med en Del 2